Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2015 15:04 - КОИ СА ТРАКИТЕ
Автор: balar Категория: История   
Прочетен: 2107 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 09.08.2015 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Митични или от историческо време факта,  че на север от земите на елините са живели траки е неоспорим,  поради факта,  че ги споменават абсолютно всички древни извори,  в които се говори за земите на нашата България. Лошото е,  че етнонима "траки" официално на запад се приема като екзоним,  с който елините наричали народите живеещи северно от тях.  
Траките,  според изворите,  сочели своя произход от  Дракона Арес. Откъдето излиза че  "траки" е деформирано от някого с някаква цел  име на народ наричащ себе си  "драки". 
Дракона е залегнал здраво в религията на траките,  които са смятали двуглавия дракон за едно от проявленията на бога-творец като нещо,  което стои над и обединява светлината-лъва и мрака-бика. Според нашите си предания тука в нашата земя имало и  змейове,  описвани като Борей и имащи обичая да крадът невестите си,  също като Борей. Тоест нашата българска дума за дракон е змей,  и самите траки или дракони са осмислени като змейове. Превели сме си го и през цялото време името е пред очите ни, ама те преданията  нали не са писана история кой да им вярва. Но змей освен дракон ще рече и земен ( зъмей), произлязъл от земята,  тоест тукашен,  автохтонен. Освен това колкото и митичен да е Атил западната му граница е стигала до Алпите,  а  Балканите са влизали в границите му. Ясно ми е,  че нашите извори с произход Волжка България не се приемат сериозно по простата причина,  че потомците на събратята ни поради  независещи от тях обстоятелства говорят език изпъстрен с чужди думи. С търговията върви и обмен на език,  с войните също. Ничий език на този свят не е чист, а освен това езиците на евразия,  въпреки разликите,  произлизат от един едиствен праезик. Така,  че езика неможе да бъде доказателство за каквото и да било. На бутански дракон е друк,  а те  говорят тибето-бирмански.  Тургий,  последният от царете на Мисийската Земя, носи много интересно име,  което също подсказва,  че дедите ни са знаели за траките и Тракия.  И не само това. Алп Бат-Барадж като се ядосал се превръщал в дракон,  но обикновенно  се подвизавал в образа на  лъв( котка).  Именно негови потомци са тираките или драконите,   траките. Барадж живее по върховете на  планина наречена в преданието Балкан,  а Борей  обитава Хем,  тоест нашият Балкан. Самото "Хем" също не е чуждо име на планината. Подобно на името Еминска Планина  то само издава кои са коренните жители на тази земя - Именците,  тоест ние Българите.   Всички други за да докажат своя произход се доверяват на собствените си предания,  само ние - не! Всичко родно е невярно,  всичко казано от чужденци е истина. Много добра логика. Но само от гледна точка на чужденците. 
Казахме Тургий е последният цар в Мисийската Земя. Първият е Испор,  който няма как да е  кан Аспарух,  понеже един от следващите царе - негов потомък - участва в троянската война. Подобно на "тургий" и "испор" е етноним,  зад който се крият най-древните траки,  баш-траките така да се каже.  Тия,  които са потомци на Арес,  чието име  напомня за Аарияман,   и ако поиграем   аарияман- арман- урман...Урми. 
Като окончанието  -н изчезва  като при Брахма-Брахман,   Атма-Атман.   Тогава зад " испор" кой се крие?  Коне ли са,  разсад ли  са или са господари на земята си - Исвара? А кой може да има претенции към територия на Именската Империя?  Само Дуло и Урми. Дуло са четири рода и Урми са три рода. Общо преди катастрофата и потопа те се наричат Именци,  а след това - Българи.  Преди потопа е имало ледников период и северните земи не са ставали за живеене,  но нашата земя е била гостоприемна,  ставала е за обитаване. За най-древна земя на траките елинските легенди и митове сочат някаква земя наречена АРНА,  което не е друго,  а Варна,  а според римляните така се наричала областта на Одессос още в прастари времена. А него можем да изведем от Вурун=страна,  държава на хатитски,  тоест кетейски. Според древните кетейците са част от мизите,  които по описание не са нищо друго освен нисейците-хети. Абантите населяващи   остров Евбея по описание са като мизите,  а са траки според всички древни извори. Същите тия абанти се родеели с беотийците,  които били еолийци,  щото говорели еолийски,  смятан от елинистите за най-изчанчения,  най-простия и най-селския диалект. Ако го нямаше май щяха да се чустват по-добре,  някак си по-удобно.  Елинистите пропускат и друг въпрос : за какъв дявол им е трябвало на елините да сменят имената на цял куп градове ако те бяха техни? Мопсопия изведнъж става Атина,  Ефира - Коринт,  Апия става Аргос и т.н. Ако всички там бяха братя-елини защо според  беотийците спасилия се от потопа се нарича Огиг,  според  коринтците - Пейрен,   а според тесалийците Керамб? Та дори според самите атиняни това е бил Кекропс,  а не Девкалион. Та те са точно толкова зле колкото и египтолозите! Според древните  фокидците също били траки,  и  наричали Фокида -  Давлида . Излиза,  че еолийците са някакво по-древно население,  имащо много общо с траките и почти нищо общо с елините. Ако погледнем митовете и легендите излиза,  че например бащата е тракиец,  а сина еолиец,   или майката е тракийка,  но видиш ли дъщеря й изведнъж станала еолийка. 
 Има нещо много гнило в цялата работа. Все едно повечето митове и легенди са просто наследени от някой много по-древен и в опита си да приравнят еолийци и елини елинистине са нагазили в блато  понеже ако те бяха елини нямаше да има нужда да сменят имената на градовете им,   нямаше да има нужда Вентрис да им разчита писмената  и класическите елини щяха да са знаели все нещо за микенците. 
 За тях изглежда всичко е било толкова чуждо,  че чак " Илиада"  са редактирали. Ако героите бяха техни за какво е била тая редакция? Защо  там има цели пет оцелели от потопа : девкалион,  инах,  пейрен,  керамб и огиг? Защо жреците в египет казват на Солон,  че елините помнят само девкалионовия потоп,  а в същото време има цели пет човека преживели потоп? Явно защото Огиг,  Пейрен,  Керамб и Инах нямат нищо общо с елините. Добре,  но легендите са на лице.   Чии са тогава? На цялата плеяда доелински народи сложени под общото име пеласги? Огигийци,  Хаони,  Мопсопи,  Ефири,  Дриопи,  Лелеги,  Лапити,  Кентаври,  Курети от Плеврон,   Аркади ,   Спарти,   Апийци,   Аонци. Кои са те,  които са обявени от елинистите за митични,  тоест измислица въпреки че древните твърдят,  че ги е имало. Бащата на цар Пеласг ненапразно се казва Палехтон=Абориген=абсолютно местен жител,  местен,  населяващ изконната си земя. 
За Арес се твърди,  че родината му е Тракия,  но той е Олимпиец  един от дванадесетте.  Ако той е тракиец не би ли следвало,  че и останалите са тракийски богове? Самото име Олимпос не е гръцко и не се поддава на  обяснение с помоща на елински. Обаче нашата дума Албен=бял светъл,   позната и под формата Алп,  не само изглежда почти същата ами и обяснява смислово името на тази Свещенна Планина,  чието име гърците немогат да обяснят,  а инъче техните богове живеят там.
Гърците вместо  "б"  пишат " мп" ,  така пише и на етикетите им за бира дори .( това  пишат само,  ако думата,   в която има  "б" не е гръцка. инъче имат бъ, но го четат по скоро въ ) .  Нека видим епитетите  на бог Арес  :  Алпросарос   Хрисен  Плейстор  Андрофонт  Патрос Тракей Дракий  Дракон  Аластор  Енкалий  Бротолойгос Ениалий  Ений   Миефон  Хемон  Лаосоос  Тоос  Хризей  Тейхесиплет  Кандаон  Пелорий Талаврин  Ликургос Сабазий   Сотер.    
За потомци на Арес,  дори в късни елинисически времена,  са се смятали  беотийци фокидци и лаконци. Тоест те са смятали себе си за траки. А инъче в митовете  има доста потомци на  олимпиеца  или   алпа  Арес. 
ХЕМОС - брат на Одрис.  Епоними.
НИЗ - основателя на мегара,  която по него преди се наричала нисея.
ТЕРЕЙ - цар на давлийците от фокида. по неговия син фок те почнали да наричат страната Фокида. брат на Дриант  аргонавта.
АСКАЛАФ и ЯЛМЕН - от орхомен, участници в троянската война. 
ЕХИОН - цар на тива в беотия
ФЛЕГИЙ - епоним на "митичното племе"  флегийци и брат на лапита Кеней.
ЛИКУРГ - който се възпротивил на култа към дионис кедмонейски.
ДИОМЕД - цар на бистоните,  чиито коне били божествени.
ПЕНТЕЗИЛЕЯ - царица на амазонките.
КИКЪН - от коринт
и още Корибас,   Хармония,   Хтоний. 
И още  "елини "   подобно на  "византийци"  е изковано от западняците преди около два века.  Изкусвено име на цял куп народности,  които не само че не са били един народ,  но и никога не са искали да бъдат.  някои от набедените за елини са били траки,  други келти,  трети  илирийци.  дори финикийци! Елини или хелени е просто едно племе от  тесалия и епир и това по време на пелопонеската война,  когато атиняните с гордост се наричали йонийци,   месенците и елидците дорийци,  а лаконците - спартанци. по него време ахейците населяват  италия и мала азия,  а не елада.  Там обаче живеят умразните на елинистите еолийци,  които май не са точно елини,   а нещо по-старо. Нещо което,  ако се позовем на митовете и легендите,  има много общо с траките и почти нищо общо с елините. 
И кои са траките?  Излиза,  че Херодот е прав като казва,  че са втори по големина народ след индийците. От Карпатите до нос Тенар  и  Тавър в мала азия и от Алпите до  Днепър,   но и в Италия и Сицилия,  Егеида,  Близкия Исток и дори Египет се откриват следите на този втори по големина народ.  В древните извори се говори с уважение и респект за този народ,  явно древните са виждали в тях нещо,  което ние живеещите  в някогашната Тракия неможем или неискаме да видим. Защо? Дракона  е един от най-древните свещенни символи на човечеството, заедно с орела,  лъва и бика. Светогледа на орфиците=траките  иде от допотопните времена на Имения и е същият какъвто са имали и нашите деди.  Една земя,  един език,  една вяра,   едни и същи обичаи,  едни и същи предания,  бит,  култура...те са именци=българи,  но ние не сме траки,  понеже сме самите именци,  или казано инъче те са наше племе. А от потопа са минали доста хилядолетия. Имения се разпаднала и всеки от седемте рода си взел шапката и  поел нанякъде. Но отвъдното е винаги там където е прародината. Днес ние поглеждаме към небето когато говорим за Оня Свят, което значи че сме в нашите изконни земи. Това е обезмислило Чулман превръщайки го в тилилейски гори,  обезмислило е и Вара,   което е станало село Змейково. Защото това е Чулман,   където се издига Балкан.  Това е Вара,  една от малкото гостоприемни земи по време на ледниковия период. И  Имения и Атлантида са съществували по време на ледниковия период приключил с потопа. В онова време по-голяма част от света е бил скован от ледове за хилядолетия.  Годните за обитание земи не са били чак толкова много.  Урал и Сибир не са биле сред тях,  но нашата земя - да. Вара на Йима непрекъснато го местят. Първо беше в степите на Украйна, после в Урал,  сега в Алтай. Но като погледнем клоните на разселението на евроазиатците то неговият Вара е трябвало да е някое кръстопътно място,  което обаче по време на ледниковия период е ставало за живеене. Кое е това място?  Балканския полуостров,  чието име е наистина интересно. А зад Йима се крият именците,  сиреч ние Българите. Ето защо езика ни е толкова еднакъв със езика на ведите,  който се смята за майка и баща на всички евроазиатски езици. С края на ледниковия период и след потопа  хората напускат Вара и поемат на различни страни.  Имения или допотопната Балхара вече я няма  като държава,  но народа си е там или тук. Отивайки от Варна в София неотиваме в чужда държава,  а само в друга област на нашата собствена. Само дето тук става въпрос за хиляди километри,  но освен километрите има разстояния и от хиляди  години . Направили сме огромен кръг връщайки се откъдето сме тръгнали,   оставяйки след себе си топоними и следи от бита и културата,  научили сме цял свят да ползва календара ни,  въвели сме първите закони,  развили сме първата теология и теософия,  изобретили сме астрологията,   медицината и алхимията,  първи сме впрегнали коня в каруца,  изобретили сме напояването и първи сме разорали земята,  дали сме на другите четмо и писмо...малко ли е?  защо имаме пословица : " всеки старец зрец,  всяка баба-врач" ?  Може би и преди хилядолетия не сме осъзнавали,  че всъщност учим другите на нещо,  минавайки през земите им или по-точно през областите на земите ни. Или пък сме знаели много добре какво правим,  след като допотопните знания са били в наши ръце. 









Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. balar - ако съдя
09.08.2015 16:42
по минуса май ударих някого в десятката :). незнам как да видя кой как е гласувал, ама поне да беше обяснил той средиземноморския произход + источния език, за който раковски е казал, че бил само-скрит. :)
цитирай
2. leonleonovpom2 - Поздравления!
09.08.2015 19:23
Гърците са доказани приватизатори на всичко , което попадне в ръцете им
Та те са приватизирали дори и ИРИ, без да имат някакква заслуга за създаването и
Та какво остава за някаква " Илиада"?!
Съвременните им действия също доказват тези им способности
Хубав анализ за траките, хареса ми!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 296892
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 436
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930