Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2015 13:42 - ЗМИЙСКАТА ХРОНИКА
Автор: balar Категория: Забавление   
Прочетен: 964 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 14.05.2015 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                     " Лагам-Нагани-Гаалаш" - Древна летопис пазена 
    в библиотеката в Ехиднон Балнагарски, открита в подземията от тардура
    Дилан и разпозната като друга част от "Змийската Хроника". Името се
    превежда като "Нагийска летопис за Легендарните Времена".


   "Тук се говори за времената около 36000 години преди сегашното време.За съжаление датировка на събитията липсва. До колкото можах се опитах да датирам нещата. Цялата история започва 34 202 година преди сега  и завършва 36 316 гонина преди сега."/Дилан/   
 
                                                                       1.
                                                                      

"...След като пожарите стихнаха и земетресенията спряха хората се оказаха твърде малобройни и това спомогна за въздигането на Кампир-Пуруша/ зверочовеци/...
...Който не е Кампир-Пуруша,  а Тайсура / човек/ е роб...
...Седемте Държави : Бруанбал,  Футай,  Суапар-Тупайати,  Мхегмаг-Утраах,  Джуджаах-Хуамбаб,  Лаахмоураах и Интиминта разделиха света по между си и величието им нямаше граници. Тяхната сила ги накара да забравят,  че Стражите на Реда съществуват. Тяхната страховита мощ ги накара да се сметнат за равни на Балаар / Балите/. Техните владетели се наричаха  Гнуускуваах,  Кантарва,  Ураай-Уачах,  Оджус-Босор,  Чулбус,   Ма-Ас и Лубсаргат. Тези седемте обаче небяха единни. Всеки от тях искаше да владее над останалите и това доведе до непрекъсната и ужасна война. Всички следващи господари носеха имената на първите. Затова поданиците им смятаха,  че ги управляват безсмъртни,  които почитаха като богове. И на Тайсура бе забранено да почитат Баалар,  но те не спряха и стана по-страшно...
...Лубаг / Лик/ и Огундур/ Агнир/  отидоха в Бруанбал при Лубсаргат. Те се опитаха с добро да го придумат да се отрече от безбожието си. Но самозабравилият се владетел им се присмя и ги обиди. А после стреля в тях с оръжието си,  като си мислеше,  че ще ги убие.
Двамата си тръгнаха много натъжени.  Тогава  Хеара-Девах/ Ердук/, стия на Лубаг,  гневен заради отношението към Стражите,  даде идея да отмъстят на Кампир-Пуруша. Но за подобно дело Сваарбар /шривирите/ трябваше да поискат разрешение от Баалар. Отгоре на това Ор-Дриан веднага възроптаха,  че щели да пострадат растенията и животните...
...Хаума-Тайан,  Ахабара,  Лулдахан,  Сапан-Тайан,  Гиангут,   Аскермат,  Багрикал и Махбаат  дълго мислиха и обсъждаха предложението  и накрая дадоха съгласието си. Ор-Дриан скриха  биджа на всяко същество и растение за да ги възстановят после. 
Преобразени на Кампир-Пуруша седем от  Сваарбар отидоха при седемте владетели.
Те с думи,  подплатени от енергия,  убедиха всеки един да изстреля всичките си бомби срещу останалите. Подмамени от жаждата за безгранична власт владетелите на седемте държави така и сториха,  вярвайки,  че това е най-лесният начин да се отърват от противниците си. Вместо това светът пламна и стана огнена пещ. Въздухар  земята и водата горяха. Нямаше спасение никъде...
...Радостта на Лубаг и Огундур се стопи,  щом разбраха,  че повечето Кампир-Пуруша са се спасили в катакомбите дълбоко под земята. Гневът на Сваарбар прамна тройно по-страшен от преди. С хитрост небяха постигнали нищо,  освен че докараха още повече страдания на Тайсура.  Хеара-Девах неможеше да стори нищо повече. Тогава Кхала-Таарах измисли друго.  Той се обърна за помощ към Гихала-Пхалтум, Чуурлах-Мортам и Тумакхал,  които знаеха къде да намерят каквото трябва.  Уахпувахап/ Упуфуп/ предостави апаратура и зелият си арсенал от знания.  А Зхаказим/ Шагаш/ и Тхихра-Змуам/Дра-Самен/  се захванаха с трудна задача,  невъзможна за друг.  
 Тримата заедно създадоха от биджа страховитите Кампир-Бисуум. Достойни врагове за Кампир-Пуруша. Кампир-Бисуум несъществуваха от три милиона години и никой нищо незнаеше за тях. Освен Стражите на Реда. Възродените от биджа създания нарекоха  Кампир-Бистум и ги пратиха срещу Кампир-Пуруша. Враг срещу враг и звяр срещу звяр...
... Нищо не ги интересуваше! Нито едно същество или Изкривен/ мутант/ не бе засегнат от Кампир-Бистум. С тях възродените бестии се държаха приятелски и внимателно,  все едно им бяха роднини.  Яростта на Бистум бе насочена само и единствено срещу Кампир-Пуруша. Но кампирите хвърляха срещу им робите-тайсура и бестиите настървени взеха да ги ловят и изяждат. С времето започнаха да неправят разлика между зверочовеци и хора.  
 Тогава Мехен призова Сваарбар и стиите им да се погрижат за Тайсура и да ги защитят докато не е станало късно. Сваарбар събраха хората в планината Дагар-Наан-Чуах и с ужас остановиха,  че са оцелели само пет хиляди Тайсура. 
В Дагар-Наан-Чуах  Стражите дадоха ново име на тайсура.  Назоваха оцелелите Нага и им дадоха защитно заклинание,  срещу всичко което е Кампир.  
" Нам Лама Джайнтри Прия"- всеки Кампир чул това умира незабавно, а Нага отговаря: " Джайнтри-Ведара" . 
След това Мехен избра седем  за водачи на Нага. Те бяха Аку,  Махан-Ришати и Тлалтунак,   Хари-Нуи-Таоранги и Джайранджин,   Орион и Нтингам-Уасаи.  Седемте бяха наречени Баала-Раджаар/ Балришари/ и всеки бе поставен за водач на група наги...
Докато се готвеха за войната в планината пристигна Уахпуваах начело на армия от  тушмаах/ адхара/. Дойдоха и  Кушул/ Гисала/,  Хеара-Девах,  и всички останали стии-стражи, начело на армии от  Изкривени,  йоурахи/йореги/,   калкамаши/караконджули и същества от Отраженията на  Еан и Уин. Общо тази армия броеше  580 хиляди воини водени от седемте Баала-Раджаар...
...Малцина Кампир-Бистум избягнаха смърта,  понеже се намеси самата Урнун и прекрати изтреблението. Баала-Раджаар се съгласиха с неохота.  Тя им напомни,  че нещо веднъж създадено небива да се унищожава изцяло. Думи,  които накараха стражите да се спогледат. 
 Оцелелите триста бистум бяха затворени в пещера дълбоко под земята. Тогава Урнун произнесе пророчество,  че един ден те се се освободят и излязат от там. Това накара  Нага и съюзниците им да се закълнат да охраняват заедно пещерата за вечни времена...
...Страната нарекоха Балнагар а града Ехиднон за да се знае че Нага ще рече змия и човек,  сила,  велик и победа.  Седемте стахаха първите царе на Нага и разделиха земята на седем равни части. А нага нарекоха царствата си с имената на Баала-Раджаар.   

                                                                              2. 

...Нага излушаха разказа на  тушмаах и се зачудиха как  са могли да понесат всичко това. Тогава върховният жрец на Хеара-Девах изрече прапра-древно пророчество пазено от тушмаах вече три милиона години.  " Във време на превелика нужда и страшна беда ще се върнат Седемте Велики,  които отново ще унищожат Кампир-Бисуум и този път за винаги."  Но нагите  нямаха представа за кого става въпрос. А очевидно неставаше въпрос за водачите им.
 Ето разказа на върховния жрец на Хеара-Девах: 
" Някога,  преди толкова много ери,  че неможете дори да си представите, хората несъществували. А може и да са,  но някъде другаде,  а не на тази планета. Тук в този свят сме били ние-ушдхаураха и Дхрагкхаан. Змиите и Драконите. Те живеели в мир по между си,  но имали общ враг - Могус. 
Та във Великата Битка между дракони и могуси от звездите се появил неочакван съюзник- Седемте Велики. Те си търсели нов свят,  където да посеят биджа. Техният бил унищожен от враговете им. От всички там се спасили само те,  понеже преди последната битка им поверили биджа на всичко що съществува и ги отпратили далече. Дълго се лутали и накрая открили нов свят. Нашият. Дхрагкхаан се съгласили да ги приютят,  но при условие,  че им помогнат срещу могусите.  Седемте се съгласили веднага и дхрагкхаан и ушдхаураха се съюзили с непознатите посетители от звездите. Дхрагкхаан взели биджа от всичко на тоя свят и предупредили могусите да се пазят за да непострадат цивилните. Седемте възроптали срещу проявата на милост,  но оставили драконите да правят каквото решат. Упреците,  че емоциите им взимат връх над здравия разум нямали ефект. 
 Седемте си избрали голям астероид, променили траекторията му,  и го насочили право към планетата. Небесният камък се стоварил право връз столицата на Могус. Прах се вдигнал до небесата,  земята се разцепила със страшни трусове,  вулкани изригнали огън и жупел,  грамадни вълни залели всичко. Настъпило време на смърт и разруха за всичко съществуващо на планетата. Нищо не би могло да преживее ужаса на подивелите стихии и да избегне смъртта. От висините дхрагкхаан и ушдхаураха наблюдавари ставащото и неможели да повярват на очите си.  Света им висял на косъм от унищожение. 
 Дълго вилнели стихите,  а когато се укротили  сняг покрил тръпнещата от раните си планета и студ сковал света,  променен до неузнаваемост. Много хилядолетия светът бил ледена пустош. Драконите се притеснили,  че ще си остане така,  но Седемте ги успокоили. Били направили изчисления точно кога света пак ще е годен за живот. 
 Когато ледът изчезнал и земята се стоплила корабът на Седемте се спуснал и кацнал в една плоска равнина. Мястоно единодушно било наречено  Таавиту-у- Таахинува. В това място всички заедно се захванали да възродят живота от биджа. Именно заради това го нарекли с това име. Скоро светът отново се покрил с растения,  моретата се напърнили с риби,  а по повърхността  запъплили животни. 
Е имало и неуспехи. Повечето биджа събрана от ушдхаураха и драконите се оказала дефектна. Явно небила толкова издръжлива като донесената от Седемте. 
След ваща стъпка била много по-важна. Първи по жребий били ушдхаураха и тяхната биджа дала отличен резултат. Но не така стояли нещата с биджа на Седемте. Най-важното се оказало  развалено от прекалено дългото пътуване и изчакване. Неможели да възстановят нищо съществено в биджа. Тогава драконите се решили на крачка,  която променила съдбата им за винаги.  Те предложили на Седемте да смесят двете биджа. Знаели,  че по този начин вече няма да има дракони,  но това бил единственият начин.  Седемте се съгласили и се захванали за работа. 
 Работили дълго-дълго,  а първият резултат бил плачевен. Зарязали клетите създания и пробвали отново. И вторите се оказали провал. И също били захвърлени в далечни краища. Първите били изядени от животните но вторите били намерени от Шшуурлаах  Вуорхаан-Шуутхиирх и Ммиитхатуум-Аахрхапех. Тримата прибрали тварите при себе си. А в това време третият опит на Седемте дал резултат. Биджа на дхрагкхаан и народа на седемте се смесили и така се появили съвсем нови същества.  По облик дхрагкхаан,  а по дух от народа на седемте. Така се появили Нага,  Хората. 
 Минали много епохи преди дхрагкхаан да разберат за зарязаните творения на Седемте. А разбрали само защото тримата,  които ги отвлекли решили да завладеят света с тяхна помощ. Именно това били Кампир-Бисуум. Петметрови космати маймуняци претижаващи огромна сила и талант на оператори. Когато Седемте и Дхрагкхаан разбрали за намеренията на тримата злодеи вдигнали всички хора и ушдхаураха на бой срещу маймуноподобните твари. Унищожили ги до крак,  а тримата  пратили в Забвение. Но тогава,  преди три милиона години,  Урнун изрекла пророчества за войни с тварите и в бъдни времена." 
 Това беше разказа на върховният жрец на  Хеара-Девах...
...Законникът на Нага бе осветен в долината на Шан-Тваздриш-Субум и стана общ за всички хора...Бе измислен и общ химн състоящ се от седем куплета. Всяка нация получи по един а Мехен предрече че един ден химнът отново ще стане цял...
...Проблемът с горгозаврите стана прекалено голям. Вече влизат и в градовете...
... "


         От тук нататък има само откъслечни фрагменти от които неможе да се разбере кой знае какво / Дилан/   



                                                                  
 
 









Тагове:   война,   мит,   Свят,   хора,   змии,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivoki - Не мисля, че има запазени писмени ...
14.05.2015 16:24
Не мисля, че има запазени писмени източници от преди 36 000 години.... Това е мит-легенда .
цитирай
2. balar - е те за това
14.05.2015 19:40
е в категория Забавление .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 296987
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 436
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930