Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2014 11:22 - СТРАЖИ НА РЕДА
Автор: balar Категория: Забавление   
Прочетен: 694 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.09.2014 19:47


                                                             ПРОЛОГ:


Гуралд огледа витеците,  които бе повикал в Долината. Дванадесет чифта очи го гледаха с любопитство и очакваха да чуят резултата от работата на царете-маги. Край тях Мехен дремеше с отворени очи.
 - Приятели - рече витека сухо - Тази папка в ръцете ми е бъдещето ни. Бъдеще, което може да свърши след четири години. Освен,  ако не се постараем да предотвратим гибелта си.  Царете-Маги,  с това име  ще останат за напред, изпълниха задачата си и Мехен потвърди истинността на разкритото от тях.  Иде Чакрабалаера. Предишната е била преди милиони години . Но пророчествата казват, че Птицата се е подготвила сбирайки в края най-великите юнаци от различни векове и епохи. Те са в плът отново за да опазят Теран. Друго пророчество говори,  че ще се завърне отдавна изчезналият Водач на Стражите на Реда  воден от  двама,  които са в средата.
- Значи трябва да издирим юнаците и него. - обади се Зилиг.
- Той сам ще дойде. А те нямат нужда от издирване. Щом пише,  че Гар-Один-Пириш се е подготвила,  значи трябва по-скоро да ги подкрепим. - рече Алдимир, който бе бил първият оракул в Офир. - Да им помогнем.
- Кои са Те, Гуралд? - запита  Фрадмон. Въплътени древни герои,  призовани от Птицата в края на всички краища,  за да защитят света си.
- Пророчествата разкриват няколко отделни групи. - отвърна Гуралд - Първи са  Стражите на Реда,  следват Владетели от цял Теран, и третата група са на пръв поглед обикновенни хора,  но претижаващи суперсилни дарби.
- Защо са със суперсили като са уязвими? - попита  Чар. - Колко са те?
- Според  регистрите на Елдорския Университет десет хиляди. Какво имаш предвид?
- " Десет хиляди скрити сред народите,  сто които да ги водят и дванадесет над тях- да ги владеят. Над тях са стражите разделени на четири по две. Но само  двама армиите водят." - изрецитира едно от пророчествата Чар. - Гуралд- ухили се той- Птицата наистина се е погрижила. Ето и друго: " От мъглата ще изплуват седем дракона и седем орли. Всеки от тях своите ще защити.".
Мехен се размърда и привлече вниманието на витеците опитващи се да отгатнат броя на хората, които щяха да им помогнат.
- Слушам ви и разбирам, че искате помощници. - рече тихо тя. - Но тези хора са помощници на новите стражи,  защото са нови витеци!
- Десет хиляди витека и витечки?!- изгледа я озадачен Гуралд.- Но витеците са полустражи.
- На тези не им е необходимо!- заяви Мехен. - Бъдете внимателни с пророчествата. Царете-маги са го написали точно. Двама от тях са балришари.
Гуралд с кисело изражение отвори папката и заразглежда листите пергамент. 
- " Те са древни юнаци,  които във вид на свободни духове са прекарвали времето си отвъд този свят, но Призовани от АН-ИН-КИ са се въплътили, раждайки се отново. Те са стоели и очаквали там този момент, това време. Не е известно кои са,  те сами ще се покажат когато му дойде времето." - прочете написаното от Вириат. А нататък Аран беше добавил - " Десет хиляди,  всеки спец в това което умее най-добре. Витеци по дух,  а не по рождение. Тоест  ЕАН-НАКИ или просто юнаци. Ив дни на превелика необходимост те ще дойдат за да спасят своя свят,  както са го правили много пъти преди това."
Гуралд спря да чете и погледна витеците озадачен. Никога не си бе представял че могат да съществуват витеци по дух. Съдейки по лицата им останалите също незнаеха за подобно нещо.
- Това не ги ли прави Бага-Витеци? - запита Зилиг.
- Не,  пише Юнаци.- поклати глава Гуралд. - Стоте, които ги водят какви са тогава Мехен?
- Чети! - изгледа го недоволна пророчицата при извора.
- " Велики сред най-великите, по дела, а не на думи. Незнайни герои обвити в мъгла. Никой никога не ги е запомнил по име и външност, само делата се знаят." - прочете написаното от Кудур. - " За тях Птицата е решила вече да станат известни,  и награда да получат според труда. Затова над другите ще се извисят, и бал-витеци ще ги назоват."
- А къде сме ние? - запита недоволен Зилиг.
Гуралд сви рамене и подмина няколко листа.
- " Ако не бяха те къде щяхме да сме ние?!" - прочете записаното с почерка на Янтар. - " И самата Птица ги сочи като предвестници и крепители, защитници и учители. четирдесет и осем са общо витеците. Полустражи са и затова тук птицата им дава  име според това  за да се помнят и занапред да бъдат с нас. Бага-Витеците." - Гуралд се почеса по тила,  а останалите се спогледаха. Те и приятелите им, които небяха тук заети с работа,  според пророчествата получаваха най-високият ранг. Бяха очаквали да им се случи същото като на старите стражи, но... " и занапред да бъдат с нас"...това май беше покана или молба.
- Мислех,  че не ни понасят!- възкликна изненадан Алдимир.
- Явно сме си го въобразили. - сви рамене Гуралд и затвори папката.- А щом е така...давайте да ходим да помагаме,  преди онези сукалчета да са забъркали някоя голяма каша. - подкани той останалите навъсен строго. Но в очите му лъсна радост.

Опознай врага!
Важно правило, от което зависеше изхода от конфликта. А те незнаеха нищо. Нищо освен клюките за война със Зин.
- Бяло петно. - постави длан на картата Каран, скривайки името Зин.- Защо е бяло?
- Всяка година армии на Ермарик и Сангвор, Хиву и Махамор нахлуват там и повеченикой не чува нищо за тях. - отвърна Севар. - Наричат ги Смъртниците. Отиват и никога не се връщат.
- Това е странно. - въздъхна Тербел. - Тая война се води от хиляда години. Всяка от тези години армия от общо сто хиляди навлиза на територията на Зин и изчезва безследно. Хиляда по сто хиляди  колко безследно изчезнали прави?!
- Леле!- изгледа го Кетил. -  Сигурно правят зомбита от труповете.
- Зомбитата имат слабост на Огън. - не се съгласи Каран.- Само един маг е достатъчен да изпепели цяла армия.
- Незнаем какво се случва с тях.- рече Тербел. - Трябва да проникнем там и да разберем що за враг имаме насреща си.  Ерик е идеален за целта.
- Елемаг също го бива в промъкването.
- Значи тяхната група ще иде на разузнаване. - съгласи се Каран.
- Но ако ние пращаме агенти...то и те сигурно имат. - предположи Севар. - Нека другите се захванат с издирването им.
- А ние четиримата?- попита недоволен Кетил.
- Някой трябва да помогне на балришарите в начинанието им. - отвърна Тербел. - Задачата,  която сами са си поставили е най-трудната. Да обединят света в едно. Колкото са хората толкова и характерите. Как да накараш милиарди да те чуят и послушат? 
- Как?- попита го Кетил гледайки го в очите.
- Кажи им истината и ги остави да си размърдат мозъците сами.- отговори Тербел. и погледна бялото петно на картата.



Lrj


Тагове:   магия,   война,   мир,   Свят,   зло,   добро,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 295785
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031