Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2015 12:38 - ТРАКИЙЦИ В БРИТАНСКИТЕ ЛЕГЕНДИ
Автор: balar Категория: История   
Прочетен: 5617 Коментари: 14 Гласове:
2

Последна промяна: 15.08.2015 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Идеята  граничи с кощунство, от гледна точка на англичаните. Нечувана дързост да се занимавам с техните непрекосновенни легенди за светият им крал Артур.  Но в един гръцки форум  забелязах твърдение,  че в легендите за Артур се говори и за Калидонския Лов.  Стана ми любопитно и препрочетох  " Смъртта на Артур" с критичен поглед. И разбрах,  че човека е прав да се възмущава. Какво е епосът за крал Артур? Съвкупност от митове и легенди на народи нямащи нищо общо с  германското племе сакси,  сега наричани англичани,  по датското племе  англи.  В основата най-вероятно стоят келтски митове и легенди,  връз които са наслоени елински  и тракийски легенди и митове стигнали до Британия  с римските легиони. Римляните са изиграли огромна роля в окултуряването на британците . Но не само. Позовавайки се на  разни  легенди британските рицари извеждали произхода си от Брет,  участник в троянската война,  който по-късно написал хроника,  по която се водил и самият Вергилий. Още тогава ромеите осмиват твърдението на латинците и то отива в графа  "митове".  
Сега нека започнем разходката из двора на крал Артур.
Първи е самият Артур. Според легендата той  произхожда от рода Пендрагон което  се превежда като Господарят-Дракон. Син е на Утер -Пендрагон и Игран. Царството му се нарича Логрис. Дали това е Локрис -Локрида незнам,  но  дракон в съчетание с  Пен-Пан силно напомня за Тракия.  Личните имена и топонимите по правило се предават така както са чути. Съпругата му се нарича  Гуиневир или Гиневра. Тя е дъщеря на Лодегран от Камелерд. 
 Това е нищо.  Ето на какви рицари се натъкнах аз там.
Садок- приятел на   ализандер и тристан.
Садок - граф на Сурла и воин на Ланселот.
Садок - рицар.
И тия тримата неносят какво да е тракийско име,  а царско засвидетелствано в надписи от Тракия.  А също и  елински извори. Садок е цар на одрисия и син на Ситалк.
Следващите
Медок -  син на Тургадарн и пазител на гората Дийн.
Мадок - наречен планински. рицар
Мадок - рицар,  син на тетион.
Това име е също тракийско . Медок или Аматок е  болярин на одриския цар Севт.
Гудалин - първомайстор-зидар в двора на Артур.  това име е като на  воеводата от Браничево Куделин.
Гестил -   Гостил. баща на рицаря  гайр или гер.  При нас Гостун,  велможа от Кубратова България.
Дриант - рицар.  А при нас Дриант е брат на тракиеца Терей. тоест е тракиец участник в похода на аргонавтите и в калидонския лов.
Каледон-Уледиг - каледон-вуледиг.  баща на килид и дядо на кулхух.  Името няма нужда от коментар. В двора на Артур той е от организаторите на голям лов на глиган.
А в много по-старата легенда  Калидон е градът,  в който се събрали всички най-големи герои  за да убият глигана пратен от Артемида,  която се ядосала на Ойней,  че я забравил  по време на Хекатомбата.
Кастор - рицар. племенник на крал пелес.  Кастор е смъртния диоскур,  брат на полидевк,  и герой от Спарта участвал в похода на аргонавтите и в калидонския лов. А пелес или Пелей е бащата на Ахил и тесалийски цар.
Корс - рицар . и Корс славянски бог,  но и Корсис български болярин.
Ето още малко,  на които не съм търсил много по-стари съоветствия. Но си звучат странно за двора на англичанин :
 Юсбидинонгил - замъкът на черният рицар.
Хелак - рицар.
Тарауг - рицар от  алт-клуид.
Паламед - рицар.
Кустенин - син на  мануведиг. овчар на  юсбададен. 
Гемания - страна.
Кар-де-Гомерет - рицар. братовчед на гуйнувир.
Истрек - страна.
Дрих - рицар.
Евелак - крал на сарас.
Ектор - възпитател на артур.
Каледвулх - по известен като екскалибур. меча на крал артур.
Гарим - магьосник на  кавулх,  сина на килид-кавулх.
Булх - син на килид-кавулх.   участник в лов единтичен с много по-древния калидонски лов , състоял се в околностите на калидон,  главния град на етолия,  в древна елада.
Аркад - рицар.
Багдемагус - рицар.
Можем да приемем,  че средновековните автори са заимствали истории и имена от  известни им древни  автори. Но Садок и Медок няма от къде да са ги прочели. Или така си мисля. 
Та това е  от нещата,  които се забелязват в двора на крал Артур Пендрагон от Камелот в страната Логрис. Търсенето на граала скрит в града Кобрин,   дванадесетте рицари на кръглата маса, ред по-дребни случки,  приличат на пица,   тестото за блата на която е омесено от траки  и елини ,  връз което е сложено келтско доматено пюре и накрая са я гарнирали с големи парчета  френски гъби и английска шунка. Разбира се е немислимо някакви си диви траки и лъжливи гърци да  имат нещо общо с богоизбраните англичани. А колкото до ирландците,   те са терористи,  кой ще им повярва. Колко известа е ирландската легенда за туаха-де-даан или народа на дану? Според ирландските легенди те произлизат от Народа на Дану,  живеещ отвъд Алпите в Тракия. Дану ирландците отъждествяват с река дунав и твърдят,  че са произлезли от  дракон . Подобна е и легендата на шотландците. Те наричат жреците си друиди идещо от Друс - дърво,  дъб. А дъбът е Световното Дърво.  Страната на народа на Дану се наричала шиде или ските. Ходил ли е Херакъл чак до Ирландия или е бил някъде по-близо,  и как Фергус си е намерил жена от  собствения си народ в Тракия?  Отговора е ясен  Народа на Дану в ирландските  легенди са траките и събитията описвани в митовете за народа на дану се развиват в Тракия.
Табу. Табу,  защото както е рекъл сципион африкански : " историята я пишат победителите." Но още по-рано,   много по-умни хора,  са казали,  че истината е дъщеря на времето.






Гласувай:
3



1. germantiger - ...
15.08.2015 20:34
Впрочем в България бъка с гръцки имена и турски също - почти всичките ми бг познати са с гръцки или "библейски" имена, а няколко града в България са с турски имена, доста още и с гръцки.

Няма такъв филм - пирамидите са зиждани само от траки еле славяни ерго българи - това е без съмнение ако четеш блог.бг, дори мога да ти дам насока кои блогъри да питаш - тук са няколко, мога и световни "учЕни" да ти посоча със същите заглавия, виж ти да ми посочиш британци ще ти е малко трудно.

Нурутдинов и Ярълина ги почваш, а тук безистена, щапаров, на моменти уважавания от мен гет, никикм също, спароток без колебание.

Няма британски пирамиди, всичкото е трак.
цитирай
2. balar - след
16.08.2015 09:24
като мразиш толкова древните народи, чийто кости лежат в тая земя какво правиш ТИ в земята им, след като грам уважение нямаш към тях?
цитирай
3. bezistena - Нашите поздравления и адмирации, ...
16.08.2015 12:46
Нашите поздравления и адмирации,Приятелю и Българин,balar !
Прекрасен академичен лингва–анализ и категорични документално подкрепени изводи и открития за тракийският произход на цялата Британска общност,заселена с тракийски племена,водени от Духовните си водачи–Българските феноменни жреци,които са техните култиватори,обгрижвачи,настойници и цивилизатори!
Това ние доказваме постоянно във всички наши статии с разсекретяването на автентични документи с памощта на Свещения шифър,който ви разкриваме чрез
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част 1 и 2 в постингите ни
http://bezistena/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни

Ще разсекретим до последното безапелационно ниво–Божественото,събраните от тебе Български словесни бисери,имплантирани неизтриваемо както в тия лингва–документи,така и в целия език,култура и бит на траките,заселили и построили Британия и всичко по нея!

БРЕТ,БРИТИ=Брат,Братя–традиционното наименование–обръщение на Посветените Българи от Бялото Братство,Духовните водачи и владетели на тия тракийски племена
БРЕТАН,БРИТАНИЯ=Братя
Брет е Българин като Вергилий,защото в досието и личните документи на Вергилий е записано със секретния жречески анаграмен код,че той е Българин!

Ето:

ВЕРГИЛИЙ=ВЕЛГИРИЙ=БЕЛГЕР=Българ–сиреч чист 100% натурален Българин,Посветен!

ПЕНДРАГОН=ПЕН ДРАГОН=Бога Драгон–дракон,династ от Българската Божествена династия Дуло,чийто календарен животински хералдически титул по Древно–Българския календар,е Змия,Змей,Дракон–общо 12 синонима на Змей!

ПЕНДРАГОН=Бога Траг=Бога от Тракия=Траки на Бог–документ указващ принадлежността на тия племена към Бог,който е Българин!

ГВИНЕВИР=Бога Вер(Змей)–характерен змейски титул на Бога Отец,чиято най–рано регистрирана символика е змейска с името ЕЛ(Змей)
САДОК=Кан(Жрец) на Иса и Диана
ЛАНСЕЛОТ=Дуло на Иса Ел–династ от Дуло
цитирай
4. bezistena - СИТАЛК=Кан(Жрец) от Дуло на Иса...
16.08.2015 13:35
СИТАЛК=Кан(Жрец) от Дуло на Иса–
Български Първожрец и Цар от династията Дуло на Бог Исус–Богът Творец и Демиург, Чийто последен аватар (явяване пред хората) преди 2000 години в Тракия е Исус

МЕДОК=МАДОК=АМАТОК=Майка Диана–Великата Богиня Майка,Богиня Майка Диана

ДИЙН=Диана

СЕВТ=Иса и Богиня Диана–династичен Български потомък на Боговете Исус и Диана,чието последно аватарно явяване пред хората е под образа и името на мария Магдалена,или Мария Мак Дуло,която е Майка Мария,Родоначалник на Дуло

ТУРГАДДАРН=Друид от Трагия
ГОСТУН=Ган(Кан,Жрец) на Иса и Диана

ДРИАНТ=ДРУИД–по името на древна географско–историческа област в България на Балканите

КАЛЕДОН ВУЛЕДИГ=Кан(Жрец) Булг от Дуло на Диана–
Жрец,Българин от Дуло на Диана

АРТЕМИДА=Диана Матара
КАСТОР=Иса Трак–Исус от Тракия
КОРСИС=Кан(Жрец) и Сар Иса–Жрец Цар на Исус
ЮСБИДИНОНГИЛ=Дуло от Бог Иса–Български династ от Дуло
ТАРАУХ=Трах
КУСТЕНИН=Кан(Жрец) на Иса и Диана
КАР ДЕ ГОМЕРЕТ=Кан(Жрец) на Мадара от Трагия
МАНУВЕДИГ=Богиня Мад–Богиня Майка Диана
ЮСБАДДЕН=Иса и Богиня Диана

Я да видим коя е тази митологична толкова мечтана страна ИСТРЕК,от която са дошли дедите на келтите и британите,и за която учените и разни мерзавци из блог.бг и Нета се правят че не знаят коя е тя!

ИСТРЕК=ИС ТРЕК=Иса Трек=Иса Трак=Тракия на Иса–Тракия на Исус,сиреч България!

Нека сега се изкефим на висшето шифровъчно майсторство на нашите Деди–строители и цивилизатори на всички страни,племена и култури!

ДРИХ=Трах,Тракиец
ЕВЕЛАК=Балк,Българин
САРАС=Сар на Иса–Цар на Исус
ЕКТОР=Трак,Тракия
КАЛЕВДУЛХ=Кан(Жрец) Булх от Дуло–Жрец Българин от Дуло

ЕСКАЛИБУР=ИС БУЛКАРЕ=Иса Булкария–Бог Исус Българина,който е скрит в името на всепобеждаващото оръжие

Мага КАВУЛХ=Маг Кан(Жрец) Булх–Маг Жрец,Българин–
каквито са всички Магове,Вълшебници,Свръестествени,Феномени,Божествени–само Българи

БУЛХ=Булх,Българин
АРКАД=ДАКРА=Трак
БАГДЕМАГУС=Ган(Кан,Жрец) на Иса и Богиня Мад


Народът на Дану е Народът на Диана,Ямболската Богиня,чието име носи града ни Ямбол,или Диамполис,или Дианаполис

ДИАНОПОЛИС=ПОЛИС(град) на Диана

ДИАМБОЛИС=Иамбол на Диана и Иса=Ямбол на Диана и Иса=Олимб на Диана и Иса
цитирай
5. bezistena - Тръгвайки от сърцето на Обетовата ...
16.08.2015 14:11
Тръгвайки от сърцето на Обетовата земя и истинския Земен Рай–Тракия и Ямбол, центърът и столицата на най–древното царство на Земята–Одриското,Жреците или Кановете от Дуло,херметезирани като КЕЛТИ(КЕЛТИ=Кан Дуло),вземат със себе си сакралната родова Българска хералдика–герба на Дъбилин(древното име на Ямбол),който е 100% един и същ със съвременния Английски герб с трите лъва,и за което имаме пространни монографски изследвания в нашите постове,вземат цялата Българска Божествена история,зашифрована със Свещения шифър и митологизирана,както и свещеното име на Ямбол–Дъбилин, Дъблин,и го турят за капак най–гордо и предизвикателно за име на последната си столица на гъза на географията на Европа–Дъблин,Дъбилин,докъдето най–далече са ги прогонили
душманите на Българите–изродените им родственици–династи от рептилската Божия династия Дуло!

Това е народа на Дану–народа на Диана–чисто елитно тракийско племе,съхранило с цената на хиляди години и векове геноцид от родствениците им траки и българи от Англия,свещената документация за Българския произход и Българските Богове на Дедите си,които Деди са траки,чийто духовен и интелектуален елит са Българите, Жреческата феноменна Божия каста!Управниците им също са от Дуло,но изродени.

Тваха-де-даан,което превеждат като "народа на дану",веднъж ни съобщава,че те са Народа на Диана,и втори път ни казва откъде произлиза думата за народ:

ТВАХА(народ)=Т ВАХА=Диана Бохиня=Бохиня Диана

Ето и сакралната Българска етимология на произхода на народа на Диана:

ШИДЕ=Ешуа и Диана
СКИТИ=Кан(Жреци) на Иса и Диана–племе от/на жреци на Исус и Диана

Ето и на кой е кръстен Фергус:
ФЕРГУС=ФЕРГ УС=БЕРГ УС=Берга Иса–Исус Българина

Така че,Приятелю,изводът ти,че

"Народа на Дану в ирландските легенди са траките и събитията описвани в митовете за народа на дану се развиват в Тракия"
е абсолютно не само верен и истинен,но и с висша академична стойност!

Което съвсем скоро ще установим в истинската всечовешка наука–Българознанието и Българолюбородието!
цитирай
6. balar - всяка
16.08.2015 14:41
дума има и своя сакрален смисъл.
цитирай
7. bezistena - А относно извода ти, че ". . . ...
16.08.2015 14:44
А относно извода ти,че "...тракийските легенди и митове са стигнали до Британия с римските легиони. Римляните са изиграли огромна роля в окултуряването на британците", само ще направим една мъничка,но фундаментална корекция и разкриване на епохалната фалшификация и всечовешка тайна,а именно,че всички тия "римски легиони",които били нафрашкани с тракийски войни,са наистина 100% тракийски състав,но предводачите им не са никакви римляни,а са 100% Българи–Български Жреци и Духовни водачи на Армията на Дионисиус,която не е военна въоръжена сила и мощ,носеща смърт,разруха и поробление,а е Армия от святи и чисти феноменни жреци и свитата им от феноменни певци,музиканти,танцьори,феноменни екстрасенси,лечители и пси–енергетици и строители на феноменни светилищни съоръжения,носещи освобождение на племената от техни изродени управници и Божествени феноменни свръхестествени високи технологии.

АРМИЯ НА ДИОНИСИУС=АРМИЯ на ДИОНИ ИСИУС=АРМИЯ НА Диана и Исус

Новоепохалното аватарно проявление на Богинята Майка Диана и Демиург на света,е Мария Мак Далена

Постоянно изкарваме и разсекретяваме все по–категорични автентични документи,че никога и никъде в реалния свят и правния мир не е съществувала никаква "Римска империя" нито действително,нито на книга,нито в мечтите и фантазиите на хората по онова време!
Съществувала е Свещената Българска империя,установила властта си над целия свят и всички континенти и управлявана от Всемирното Бяло Братство от чистите и святи потомци на Българските Богове Исус и Мария Магдалена по законите на Любовта, Братството и Мира!
Тази Българска Свещена империя посредством тотален перманентен геноцид и цензура връз Българите по цял свят,е фалшифицирана на книга и с износ на родовата ни документация и материални културни богатства,като Римска империя,която епохална световна лъжа сега рухва титанически апокалиптчно и епично!

Както верно казваш,Приятелю,"историята я пишат победителите,но още по-рано,много по-умни хора,са казали,че истината е дъщеря на времето"! и която Истина сега ние заедно с тебе и всички истински Българи възстановяваме в шеметни темпове!

ИСТИНА=ИС ТИНА=Иса и Диана

Бедна им е фантазията на душманите ни и на безродници анти–българи и мекерета,които ти цапат святия труд и сквернят езика ни и Свещения Божи генетичен народ–Българите,какви неща ще излизат за нас и България,и каква черна енергетика автомоторно си натворяват върху себе си,сквернящи Свещения Божи Български народ!
Те го правят,безумците,защото са безБожници,и са им дадени такива черни роли Отгоре,и затова ние идваме и за тяхното спасение,каквато ни е винаги мисията на Всемирнто Бяло Братство,които сме Българите!

ВСЕМИРНО БЯЛО БРАТСТВО=
Бели Братя от Бог Исус и Богиня Диана Мария

Бъди благословен,Приятелю,истински Българин,и продължавай все по–нагоре и все по–смело и извън представите и мечтите си,защото Истината за Българите е над тия наши висши категории!
И въобще да не ти пука и не се съобразявай с менте авторитети, академици–фалшификатоли и разни англичани,руснаци,гърци,германци или техни фило–поклоници,до един все анти и фобо–българи,защото съвсем скоро всички тия тракийски племена и анти–Българският им елит ще лазят в покаяние пред Българите и ще ни молят за ходайстване пред Боговете ни дори за още една глътка въздух и един още миг живот, което е заложено според неотменимият Божи проект и сценарий,който е в последния си етап!

цитирай
8. germantiger - ...
16.08.2015 15:40
balar написа:
като мразиш толкова древните народи, чийто кости лежат в тая земя какво правиш ТИ в земята им, след като грам уважение нямаш към тях?


Имам уважение към ИСТИНАТА

Не към фантазьорство и феазьорство.

А фразьорството и фантазьорството не са морален корктив и те мен не могат да питат нито да винят от своята позиция на лъжа.

Имам уважение към почти вскеи древен или настоящ народ, но към лъжата и грабежа нямам и няма да имам.
цитирай
9. balar - затова ли
16.08.2015 17:15
germantiger написа:
balar написа:
като мразиш толкова древните народи, чийто кости лежат в тая земя какво правиш ТИ в земята им, след като грам уважение нямаш към тях?


Имам уважение към ИСТИНАТА

Не към фантазьорство и феазьорство.

А фразьорството и фантазьорството не са морален корктив и те мен не могат да питат нито да винят от своята позиция на лъжа.

Имам уважение към почти вскеи древен или настоящ народ, но към лъжата и грабежа нямам и няма да имам.


нарече Баба Ванга и Слава Севрюкова лъжкини и шарлатанки в горните си коментари?
цитирай
10. germantiger - ...
16.08.2015 17:45
Не аз а "вашата" ортодоксална църква ги нарича така.

Аз нямам отношение към Вангелия и Севрюкова, нито към хора, които се имат за избрани, които чакат ЧАКАТ ?! да поведат света, вместо да работят и вглеждат кривиците в себе си.

За това към Ванга и Слава сериозно отношение не мога да имам, но допускам и да греша що иде реч за тях.

...

ЩО някакъв проблмем, че съм нарекъл две така, а ти проблем нямаш че зовеш въобще англичаните вкупом "едио-как" си?!
цитирай
11. balar - а ти с коментарите
16.08.2015 19:14
си доказваш правотата ми.
цитирай
12. germantiger - така е
16.08.2015 20:25
Правота се доказва пред науката - с хипотези, тези и теории в края.

Остналато е фразьорство и фантазьорство - можеш го, поздравления!
цитирай
13. balar - току що
16.08.2015 20:30
отново доказа правотата на твърдението че на запад се смятате за нещо повече от другите хора.
цитирай
14. bezistena - Приятелю, Благодарим за рестарта и ...
16.08.2015 23:02
Приятелю,Благодарим за рестарта и уважението!

Не се поддавай на провокациите на този персонаж на Паисиевият укорителен и позорящ призив и не влизай в неговата писта на черната анти–Българска разрушителна анихилация!
Не си затривай прекрасните изследователски достижения,които имат,пак ти казваме категорично и отговорно,абсолютна висока академична стойност,и които ще получат полагащото им се място съвсем скоро на пиедестала в Българската свещена нова наука Българолюбородие и Българознание,която всички народи коленопреклонно ще изучават по категорично непреодолимо задължение Свише!

Не се хващай на въдицата на анти–Българските мерзавци и не се отказвай–те това и целят с мърсуванията и омразата си към Свещения Божи народ–Българите!
Не хвърляй бисерите си и не допускай в свещеното си блогово пространство култовия персонаж от блатото,който няма оправяне колкото и да го убеждаваш и да го благославяш!
Просто тури модерацията на режим "Духовна чистота и Родолюбие" и въобще не се занимавай с такива като него!
Остави ги сами да си гълтат черната лъчева енергетика,гаврейки се с Българския Великомъченически народ,заради който тия нещастници сега са хора и въобще ги има на Земята!
Нещастници са,защото Отгоре са им дали тия черни отрицателни роли на хулители и душмани на всичко Българско,и най–жалкото което е,че са лишени засега от всякакъв страх и уважение пред Бог и сакралията на Българите!
Затова скоро ще им дойде малко нанагорно,като започнат епохалните събития,за които осезанията им са запушени,което е жалко за тях,защото и те души Божии носят!

Още веднъж бъди благословен и давай напред,защото Те те водят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 295774
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031