Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 20:11 - РОДОНАЧАЛНИЦИТЕ
Автор: balar Категория: История   
Прочетен: 1183 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

В Библията наред със гигантите се споменават и Славни Хора,  които редом с ангелите воювали срещу тях. Митологията на елините ( под елини имам предвид южните траки, а не гърците . всъщност може и еолийци,  но още не съм сигурен за името.)  изобилства от хероси воюващи срещу зли сили още от пелените,  така да се каже. Из много от древните митологии на Евразия се говори за супер герои и героини,  чийто живот е посветен единствено на изтреблението на зли сили.  
И не само. В един от шумерските митове откриваме,  че анунаките назначени да се грижат за земята изнемогвали от непосилната работа. Което е нормално,  като се сетим че в друг мит се казва,  че са само триста. 
В хетската и митанската митологии старите богове почнали да се оплакват от гюрултията,  която вдигали младите. На небето било пренаселено. Подобен е случая и с алпите в древнобългарските предания. 
Тогава...Ан пратил помощ на анунаките грижещи се за планетата,  хетските и митанските стари богове натирили младите на земята за да не им пречат,  а в нашата легенда Тангра отсъдил от младшите алпи да се раждат вече смъртни хора. Тези първи смъртни хора са онези Славни Хора,  елбири,  хероси,  витеци и т.н. всеки ги нарича според наречието и езика си. Това е било много-много одавна,  във далечни времена когато по земята бродели змиекраките великани. И ако се позовем на митовете от цял свят излиза,  че гигантите не са били нищо друго освен динозаврите.
 Двама от  тези младши алпи са и нашите родоначалници Лаиш-Урми  и Иджик-Дуло. от тях произлизали седем рода,  които се наричали Именци и Българи. Легендите  изреждат и названията на седемте рода или племена на именците, които били наричани и Влъхви( балха).  
Давам ги направо според преданието :

Чедар= Бещ = Селма и Балма
Беджа =Миджа = Мен и Тамга
Кикджан = Тимджан = Хур и Урал
Тъшдан = Бистан = Чебак и Мазгут
Сабъй =  Кашан и Алан
Терджи = Биджан = Кумък и Чапкън
Идан = Кулян = Тамян и Узян.

Като общи имена се споменават и Туз,  Локър или  Локбар,   Саклан и Аз.   Кога е било това нямам идея,  но като имаме предвид,  че става въпрос за допотопни народи, няма смисъл да ги отъждествяваме с известни от исторически времена етноси. По-скоро  позовавайки се на Овидий трябва да търсим  духове-предци,  духове от царството на мъртвите,  духове-стопани и духове закрилници на хората. Защото Овидий пише,  че хората  от първата епоха се превърнали в духове на небето и  земята,  а тези от втората епоха в духове свързани с хората и техни закрилници. 
В преданията пише,  че съседи на  именците били Субаните или Арджан ( Араджа). Споменават се и  Треките,  потомци на алп Бат-Барадж.  Барадж имал навика да се превръща в дракон като се ядоса,  а  точно това същество се сочи като свещен образ на Арес като баща на траките.
Но първите хора на земята са потомци на алп Бат-Барис и алп-бий Яребица,  нареча в друга легенда Таук. Те били Гюн-Сак,  Джег,  Дур  и Албит. От тях произлизали  сакланите,  хинците и дурите или турите,  които най-вероятно са  дали началото на така наречените раси : бяла,  жълта и черна. 
Това е накратко за родоначалниците според легендите. И като казах легенди се сетих за мита за образуването на езерото Байкал. Там според мита  преди това течала реката Дулосу. Там според учените преди е имало река. Езерото се образувало докато гигантската риба алп-бий Бойгала блъскала с опашка във водата,  опитвайки се да се отърве от мрежата на рибаря алп Бат-Боян. Според изследователите езерото се е образувало преди милиони години,  най-вероятно при някакво катастрофално земетресение. От Дулосу останала само Ангара. Хубаво препокриване на мит и факт,  но по времето когато е станало според еволюционистите не би трябвало там да има хора. По него време те бродели из Рифт-Валей, Калахари и западна Африка и изобщо не приличали на хора.  Аз си мисля,  че дървин е изсмукал всичко от пръстите си,  само за да докаже собствените си теории, които противоречат на абсолютно всички митове и легенди,  свързани със създаването на света, животните и самия човек. Но какви митове и легенди? Благодарение на неговите глупости  цели купища доказателства за допотопни цивилизации,  и човеци като нас от преди милиони години,  сеят смут и биват отричани. На кого е изгодно да сме маймуни? Едва ли на църквата,  джамията,  далай-лама или башравина. По-скоро на този,  който е срещу им. Това за езерото Байкал е само един от митовете покриващи се с факти от геологията,  за събития случили се във времена,  когато уж е нямало хора. 


Сега накрая да обърнем внимание и на дива Тюрк,  който в началото бил алп,  но от завист и злоба се превърнал в див и отишъл да служи на Албастий.  След като албастий бил разбит и йорегите унищожени  дива тюрк бил прогонен там,  където слънце неогрява и човешки крак не е стъпвал. Това напомня на иранското Друг,  кавказкото Чарк, монголското Шарайгол, още Турт,  Чорт,  Турс,  Ту-Куе. Някакви зловещи демони на мрака и ноща,  сравнявани с дяволи.  Описанието на делата им приляга идеално на  толтеки,  запотеки,  атстеки и всякаква друга канибалска сган от така наречения Нов Свят,  известен в митовете като Земята на Здрача, на мрака. Самите коренни жители на северна Америка  разказват за страховити канибали дошли от северозапад в древни времена. На някои от зуните им се наложило да се преселят на чело с ...Масауа. Толкова за дива тюрк.
Истинският родоначалник на  дунганите е алп Ер-Тонг. А  самите  " турци" са потомци на  Тур,  сина на Фаридун или Траетаон,  тоест това са саките туранци,   споменати от Херодот като Тиай-Тара-Дарайя. Зловещо се е подиграл ататюрк със горките хора,  наричайки ги с името на враговете им. Но както и да е. Те сами да си преценят,  имат достатъчно легенди и митове.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balar
Категория: Забавление
Прочетен: 295695
Постинги: 212
Коментари: 112
Гласове: 435
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031